Tuesday, February 2, 2010


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ARTISTI POVERI


Εκπροσωποντας τους ARTISTI POVERI θελω να γραψω δυο κουβεντες για ολο το εγχειρημα που ειχε ως αποτελεσμα τη παρασταση αυτη . Οταν τυχαια συναντησα στο δρομο πριν απο τρεις τεσσερεις μηνες τον Γ. Βασιλειαδη δεν περασε απο το μυαλο μου οτι ολα αυτα θα οδηγουνταν εδω . Ο Γιωργος φιλος και συνεργατης απο τα παλια ("Λεπτη Γραμμη " του Κατσικονουρη) ειχε ηδη παρουσιασει το " Συγγνωμη Μαμα " αλλα δεν φανταστηκα οτι θα ειχε γραψει ενα εργο τοσο ωριμο και τοσο ευστοχο οπως το " Εμενα Φοβαμαι". Μολις μου εδωσε το κειμενο ενθουσιαστηκα αλλα και προβληματιστηκα. Τα εμποδια πολλα , ενα βουνο . Που θα βρουμε χωρο , ηθοποιους και κυριως λεφτα για να ανεβασουμε το εργο .
Εχουν δικιο οσοι λενε οτι οταν κατι προκειται να συμβει τοτε το συμπαν ολο συνωμοτει για να επιτευχθει. Ως δια μαγιας ηρθαν κοντα μας ο Γ. Γεωργιαδης και η Ελενα Γιαννακοπουλου και μετα λιγο λιγο και οι υπολοιποι συντελεστες. Ολοι γοητευτηκαν απο το εργο και ολοι αδιαφορησαν για το κερδος η το οποιο υλικο οφελος. Επεσαν ολοι με τα μουτρα στη δουλεια και αποψε θα δειτε το αποτελεσμα .
Δεν μου ειναι δυνατο να ξεχωρισω κανεναν ειδικα γιατι θα αδικησω τους υπολοιπους. Ετσι θελω εκ μερους των ARTISTI POVERI να ευχαριστησω ολους οσους συνετελεσαν σ' αυτη τη παραγωγη. Ακομη και η δημιουργια των ARTISTI POVERI ειναι αποτελεσμα της καλης διαθεσης και της καλλιτεχνικης αναζητησης ολων .
Σα μια γροθια λοιπον παλεψαμε και σας παρουσιαζουμε το αποτελεσμα ολοι μας
Ευχαριστω τη Κατερινα Ζουραρη , τον Αλεξη Πηλο, τον Σιμωνα Πατροκλο , τη Κατερινα Βαμβακα, τον Γ. Χριστοδουλου , την Ολγα Νικολαιδου , τον Αντρα Ορφανιδη και βεβαια τον Αλεξανδρο Χατζη και τη Κατερινα Θεριουδακη καθως και το Δημητρη Μουστακα . Φυσικα ευχαριστω τον Γ. Λιβανο για τη συνεργασια στο πολυ ομορφο θεατρο του και οπωσδηποτε τη Μαριανελα Κλωκα και τη Ρενα Μανιου, τη Νανα Παλαιτσακη και ολους οσους μας βοηθησαν ειτε προσφεροντας υλικα ειτε ηθικα .
Θελω να ευχαριστησω ειδικα τη Στελλα Σκεντου που επιμεληθηκε τη κομμωση μου .
Επισης ενα τεραστιο ευχαριστω στους χορηγους μας που χωρις τη δικη τους βοηθεια θα ηταν αδυνατο το ανεβασμα του εργου. Ευχαριστω λοιπον τη Μ. Μπον (επιπλα-φωτιστικα) , Πλεσσας (μοκεττες-χαλια) και ειδικα την ΚΑΜΠΥΛΗ (Γραφικες Τεχνες) για τη χορηγεια του προγραμματος και ολων των τυπογραφικων εργασιων .
Εγω προσωπικα οφειλω ενα τεραστιο ευχαριστω στη δασκαλα μου αλλα και ηθικο μου στηριγμα τη Μαριεττα Ριαλδη επειδη χαρη στις συμβουλες της καταφερα να φερω εις περας αυτη τη παρασταση .
Πιστευω ακραδαντα οτι εμεις οι ηθοποιοι κανουμε θεατρο για να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι και επισης οτι ¨ "Τα Παντα Ρει η Ζωη συνεχιζεται" .
Τελος θελω να ευχαριστησω εσας τους θεατες επειδη εισαστε το αναποσπαστο κομματι για να δημιουργηθει η μυσταγωγια του Θεατρου.


Με χαρα ,
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ

No comments: