Friday, March 6, 2015

  Μια εθιμοτυπική συνάντηση…

     Η σημερινή συνάντηση του επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου με τον ήδη απερχόμενο ΠτΔ 
 κ. Παπούλια με γέμισε ερωτηματικά . Ισως επειδή αυτή η μέρα είναι φορτισμένη με νοήματα, οικονομικές υποχρεώσες της Χώρας αλλά κυρίως επειδή γνωρίζω πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης . Ακόμα περισσότερο όταν στη περίπτωση αυτή η διαπραγμάτευση δείχνει να έχει "παγώσει" μιάς κι εκεί που πρίν οι δημοσιογράφοι περιέγραφαν το περίφημο : "chicken game" , τώρα όλα δείχνουν μια στάση αναμονής με δύο ακίνητες πλευρές. 
     Συγκεκριμένα οι Γερμανοί πολιτικοί κύκλοι δεν σταματάνε να διαρρέουν πως περιμένουν απο τη Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή των " μεταρρυθμίσεων" δηλαδή επιθυμούν να απολαύσουν τη θεαματική "kolotoumba" του ΣΥΡΙΖΑ. Δέσμιοι στο άρμα της πολιτικής Σόιμπλε - Μέρκελ, απαιτούν οχι μόνο τη ριζική υποταγή της Ελλάδας αλλά και τη παραδειγματική τιμωρία του ίδιου του κόμματος με την αποδοχή πχ. της αποπομπής του Βαρουφάκη, τον εξευτελισμό του Αλέξη Τσίπρα και τελικά την άμεση πτώση της παρούσας Κυβερνήσεως που τόσο "ξεδιάντροπα" τους έχει ορθώσει ανάστημα. Ετσι θα εξασφαλίσουν 
με απόλυτη σιγουριά πως στο μέλλον ανάλογες προσπάθειες θα είναι εκ των προτέρων καταδικασμένες εξαλείφοντας προβλήματα τύπου Podemos αλλά και πιθανές αναστροφές πολιτικής σε Ιταλία και Γαλλία .
      Στο εσωτερικό της χώρας βασισμένοι οι ίδιοι κύκλοι, στη παντοκρατορία των συστημικών ΜΜΕ, έχουν εξαπολήσει τα παπαγαλάκια τους να σπέρνουν σύγχυση, πανικό και παραπληροφόρηση. Με ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη δημιουργία υπαρκτών η εκμετάλλευση νέων ρηγμάτων στη συνοχή του κυβερνητικού στρατοπέδου. 
        Απο τη πλευρά της Κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι εντυπωσιακή η αμετακίνητη στάση του Πρωθυπουργού, των στελεχών, της Ζ. Κωνσταντοπούλου, των ΑΝΕΛ αλλά και του  Ελληνικού Λαού.
      Ετσι τώρα έχουμε Δύο αμετακίνητες Δυνάμεις που αναμετρώνται ενω το ρολόι τρέχει…
    Οι δηλώσεις των τεχνοκρατών της Ευροζώνης πως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στην Αθήνα, δεν είναι μόνο ένας τακτικισμός αλλά μια ουσιαστική αλήθεια.
    Η μεγαλύτερη είδηση της ημέρας κατα τη γνώμη μου και σίγουρα κατα το πρακτορείο REUTERS, είναι η εξώφληση της δόσης ύψους 310 εκ ευρώ προς το ΔΝΤ.
   Μπορεί να φαίνεται ένα σχετικά μικρό ποσό συγκρινόμενο με τις εκατοντάδες και δεκάδες δισεκατομμύρια που οφείλει η Ελλάδα όμως σε ένα παιχνίδι αναμονής και οικονομικού στραγγαλισμού κάθε βήμα μετράει . Δε πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως εχθές στη Λευκωσία ο Ντράγκι έστω και τη τελευταία στιγμή ανάβασε το ποσό ELA κατά 500 εκ. ευρώ. Ικανά να καλύψουν τη δόση προς το ΔΝΤ αλλά τίποτε σχεδόν άλλο.
   Σε μια τόσο έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα που θυμίζει σκηνές Φαρ Ουέστ ( με τρείς ανταγωνιζόμενους ) η αγωνία κορυφώνεται και το ενδιαφερον προσελκύει παρατηρητές, ενθουσιώδεις αφισιονάδος αλλά και επίδοξους 
γύπες και ύαινες της εξουσίας…
    Οπως στη σκηνή του Φινάλε απο το " Καλος, 
ο Κακός και ο Ασχημος " ( συμπηρώστε μόνοι σας τα πρόσωπα ) ο Σέρτζιο Λεόνε μας δίνει εικόνες του νεκροθάφτη, μας απεικονίζει τα όρνεα να γλύφωνται και κάποιους να συνωστίζονται προφυλαγμένοι να παρακολουθήσουν τη " σφαγή", έτσι και τώρα …
  Υπάρχουν παντα οι επίδοξοι δελφίνοι, οι διαχειριστές της Ηττας, οι διάδοχοι , οι εκπεσόντες πρίγκηπες που είναι έτοιμοι να καθήσουν στο "θρόνο" του ερειπωμένου βασιλείου …
   Ας μη ξεχνάμε μια σοφή διδαχή πως  "ο Φόβος είναι το κυρίαρχο συναίσθημα κάθε εξουσίας" κι όσο πιό ισχυρή τόσο πιο μεγάλος είναι αυτός ο … Τρόμος…
    Υπο αυτή την οπτική και μέσα σε τούτες τις συνθήκες παρακολούθησα τη συνάντηση του απερχομένου απο τη θέση του Προέδρου που όμως επισήμως εκτελεί καθήκοντα … ( αρα μπορεί να ορκίσει κυβέρνηση τυπικά ) … και του γεωγραφικά απερχομένου Επιτρόπου που επίσης δεν έχει τυπικά αναλάβει ακόμα το χαρτοφυλάκιο του .
   Τι θα γινόταν άραγε αν δεν είχε εξοφληθεί η δόση στο ΔΝΤ … ? το έδαφος είχε ήδη προετοιμασθεί με δημοσιεύματα της Telegraph
 όπου παρατίθενται οι χώρες της " Λίστας της Ντροπής " … όσες δεν ικανοποίησαν το χρέος τους προς το ΔΝΤ.
   Κι όλα αυτά απλά για μια δόση 310 εκ ευρώ.
Σκεφθείτε τι έχουμε ακόμα να δούμε …
   Μια Κοινωνία προσδιορίζεται ως ελεύθερη και πολιτισμένη μόνο απο την ίδια τη πρακτική εφαρμογή των Ονείρων των Πολιτών της .
    Η αυτονομία δεν Χαρίζεται μόνο Κερδιζεται. 
    Αθήνα   6 Μαρτη 2015 … 17.15 μμ.

                  ΕΓΧΡΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .

No comments: