Wednesday, May 3, 2017

  


                            Μακρόν- Μαρίν Λεπέν
                 



    Στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γαλλίας
  το βράδυ της Τετάρτης 3 Μάη 2017, τρείς μέρες πρίν το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, οι δύο υποψήφιοι για τη Προεδρία της χώρας που πρώτη αποκαθήλωσε την αριστοκρατία, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων απογοητεύοντας όσους περίμεναν ένα διάλογο-αντίλογο … με αποτέλεσμα μια μονομαχία όπου οι μονομάχοι απουσίασαν …
   Με επιχειρήματα των 20 δευτερολέπτων, με προετοιμασμένες δηλώσεις τηλεοπτικού χρόνου, με χαρακτηρισμούς και
αλληλο-κατηγορίες που δεν έδοσαν καμία απάντηση στα σοβαρά θέματα  που απασχολούν τους πολίτες της χώρας αλλά και γενικότερα τους Ευρωπαίους.
    Ο Εμανουέλ Μακρόν κάθε φορά που αναφέρθηκε στα εργασιακά ήταν φλύαρος και ασαφής. Το σταθερό του επιχείρημα ήταν η ίδια η προέλευση της Κας. Λεπέν από το χώρο της Ακρας Δεξιάς.
     Η Μαρίν ΛεΠέν απλά αναφερόταν στις Εθνικές της "προθέσεις" … προσπαθόντας να προσάψει στον αντίπαλο της το γεγονός πως υπήρξε Υπουργός Οικονομικών στη Κυβέρνηση των Σοσιαλιστών.
     Στη συνέχεια ανταλάσοντας κατηγορίες και προσπαθώντας να επιδείξουν ποιός από τους δύο έχει "αγωνισθεί" για τους εργαζομένους (… κάτι που αντικειμενικά είναι απίθανο και για τους δύο …) κούρασαν τους υποψήφιους ψηφοφόρους.
    Απλά μια ακόμα απογοήτευση για τη Κοινωνία των Πολιτών και μάλιστα σε μιά συγκυρία όπου η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση τραντάζεται από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της.
   Μια Μονομαχία που έτσι κι αλλιώς ήταν φτιαγμένη για να ικανοποιήσει τους παθητικούς τηλεθεατές κατέληξε να αποδείξει πως " Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός" …
    Μόνο που αυτή τη Τετάρτη το βράδυ δεν το είδε μόνο ένα μικρό παιδί αλλά ολόκληρη η Κοινωνία …
   
   Θεόφιλος Βανδώρος
      4/5/2017
    ώρα : 02.39 πμ.
    
Μονομαχία χωρίς Μονομάχους

No comments: